Alcobaça ligt in de Costa de Prata, (de zilverkust) zo’n 100 km ten noorden van Lissabon.

Alcobaça is bekend om zijn klooster . Het is een cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw. De volledige naam van het klooster is Santa Maria de Alcobaça.
Kerk en klooster zijn de eerste gotische gebouwen in Portugal. Omwille van hun omvang, de zuiverheid van de architectuur, de mooie materialen en de zorg waarmee ze gebouwd werden, is ook dit meesterwerk van cisterciënzergotiek sinds 1989 erkend als Werelderfgoed door de UNESCO. Daarnaast werd het in 2007 uitgeroepen tot een van de zeven wonderen van Portugal.

De meest bekende geliefden van Portugal, Koning Pedro en Inês de Castro liggen in deze kerk begraven. Pedro’s vader, koning Alfons IV van Portugal, had de vouw, waar Pedro in het geheim mee getrouwd was laten vermoorden. Toen Pedro na de dood van zijn vader in 1361 de troon beklom liet hij haar opgraven en in de abdijkerk in een tombe plaatsen. Zelf werd hij later in de andere tombe begraven. De twee geliefden liggen er naar elkaar gekeerd zodat ze op de dag van de verrijzenis elkaar in de ogen kunnen kijken.
Ook de authentieke keuken in het klooster is heel bijzonder. Gigantisch is het spit waar de ossen aan gebraden werden. Het beekje dat vroeger voor de watervoorziening in de keuken zorgde, is weliswaar weer terug geleid naar de oude bedding, maar enorme marmeren wasbakken en kranen zijn nog steeds getuigen van dit vernuft.

De regio Alcobaça is een prachtige regio waar veel te zien en te ontdekken is. Stranden, natuurschoon, de hoogste golven ter wereld, veel cultuur en mogelijkheden om te wandelen.

Quinta Antes o Vento, een voormalige wijnboerderij ligt op 6 km afstand van Alcobaça.

Évora ligt in de Alentejo, een van de provincies van Portugal. ‘In de Alentejo gaat u, op een natuurlijke wijze op reis, met en door de geschiedenis. Er is veel te ontdekken in de Alentejo. Zoveel dat iemand die de regio voor het eerst bezoekt, wel wat hulp kan gebruiken.


Évora moet absoluut bezocht worden. Door Unesco gekwalificeerd als Werelderfgoed, neemt de stad in iedere toeristische gids een bijzondere plaats in.
Évora is beroemd om zijn rijke historie en vele cultuurschatten. In het ommuurde centrum liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. De restanten van de Romeinse tempel van Diana, de 12de eeuwse Kathedraal Sé, de vele kerken, talrijke musea en het mooi gerestaureerde centrum met zijn kronkelige Moorse en middeleeuwse steegjes zijn zeer aantrekkelijk.

Landgoed Monte da Serrelheira ligt met haar accommodaties ongeveer 15 km van de Romeins/Middeleeuwse stad Évora te midden van de glooiende heuvels met een spectaculair vergezicht en veel privacy.

Sintra is een geweldig mooi stadje aan de voet van het gebergte met dezelfde naam; Ook de regio van Sintra is erkend door de UNESCO als werelderfgoed. De erkenning heeft betrekking op de natuurlijke rijkdom maar ook op het gebouwde erfgoed in Sintra en het gebergte. Het gebergte, dat een weelderige vegetatie heeft, is onderdeel van het natuurpark Parque Natural Sintra-Cascais.

In de 12e eeuw veroverde de eerste koning van Portugal, D. Afonso Henriques, het kasteel op de Moren en later zouden zijn opvolgers hier hun "rustresidentie" bouwen, het paleis Palácio da Vila. Het ontwerp van het paleis wordt gekenmerkt door twee enorme kegelvormige schoorstenen die in de middeleeuwen zijn gebouwd en die nu hét visitekaartje van Sintra zijn.

Sintra was een geliefde zomerplaats voor koningen en edelen en werd door schrijvers en dichters dwepend beschreven, zoals door Lord Byron die Sintra het glorieuze Eden noemde.

In de buurt van Sintra zijn mooie stranden (Praia da Maçãs, Praia Grande, Praia da Adraga), de kaap Cabo da Roca (de meest westelijke punt van het Europese continent), Colares (de naamgever van het afgebakende wijngebied) en het pittoreske dorp Azenhas do Mar, ingebed in een enorme klif.

Quinta do Corvo ligt in Colaris, een van de dorpjes die onder Sintra vallen.