Quinta do Corvo

Quinta do Corvo Quinta do Corvo

In een groen dal bij Colares in het beschermde gebied van het Parque Natural, ligt de “ Quinta do Corvo .”

Verspreid over het terrein van 1 ha, waar een eeuwenoude boerenhoeve stond, zijn verschillende huizen, gebouwd in traditionele portugese stijl. Behalve het hoofdhuis en de tuinmans/poortwoning is er de herbouwde hoeve met bijgebouwen.

Dit laatste is zo gebouwd, dat het naar believen in zijn geheel kan worden bewoond, en biedt dan slaapplaats aan een groep van max.32 personen. Het kan echter ook worden opgedeeld in 8 separate geriefelijke huisjes, apartementen cq studios, elk met een eigen badkamer en met een terras of patio.In dit laatste geval varieert de capaciteit per unit van 2-5 personen en allen hebben een eigen kitchenette. Ook bestaat de mogelijkheid 2 of 3 units desgewenst aan elkaar te schakelen.

De onder architektuur aangelegde romantische tuin van de Quinta is een attraktie op zich, de eigenaar is een fanatiek tuinier en verbonden aan de Mediteraenian Garden Society. Geinspireerd door vele tuinreizen en dankzij het groeizame klimaat is er een paradijselijke weelderige subtropische tuin ontstaan.

De tuin herbergt niet alleen allerlei dieren zoals schapen, kippen, eenden, honden, katten etc. , maar ook een verzameling moderne kunst, en gedurende de zomermaanden wordt er een expositie georganiseerd. De atlantische stranden bevinden zich op 3 km afstand en bovendien staat het verwarmde zoutwater zwembad van de “ Quinta “ de gasten ter beschikking.

De “Quinta” ligt aan een oude Romeinse weg, die nu alleen nog maar te voet de verbinding vormt tussen de dorpen Colares en Almoçageme, beiden op 10 minuten loopafstand. Vooral dit laatste dorp heeft alles voor de dagelijkse levensbehoeften,winkels cafes, verschillende typisch portugese restaurants, (het dichtsbijzijnde op 1, km.) etc.

Er zijn volop mogelijkheden om korte en lange wandelingen te maken in de Serra of langs de kust, met de Quinta als uitgangspunt. De hoofdweg, 500 meter van de ingang, verbindt ( met een regelmatige busdienst), enerzijds het romantische Sintra, de oude zomerresidentie van de portugese koningen met schitterende huizen , paleizen, en parken, met anderzijds Cascais, een moderne badplaats met de drukte en gezelligheid van dien.

Er zijn tal van bezienswaardigheden in de omtrek en ook Lissabon is per trein of via de snelweg makkelijk bereikbaar. Er is een afhaalservice beschikbaar vanaf het vliegveld voor wie dat wenst en er kan lokaal een auto worden gehuurd.

Meer in deze categorie: « Monte da Serralheira