Quinta Antes o Vento ligt aan de Costa de Prata (Zilverkust) in een vruchtbaar en heuvelachtig gebied, ongeveer 100 km ten noorden van Lissabon. Op slechts 20 minuten rijden vind je de authentieke Portugese kustplaatsjes Nazaré, Sao Martinho do Porto en Foz do Arelho met de mooiste stranden en waar je de vis zo uit de zee eet. De ligging van onze Quinta maakt het de perfecte uitvalsbasis voor veel culturele uitstapjes.

Je komt volledig tot rust in het voor- en naseizoen, en kunt dagelijks genieten van de rijke cultuur in Portugal. 's Zomers is onze Quinta met alle dieren, de grote tuin en het zwembadje een kinderparadijs.

Appartementen

Quinta Antes o Vento is van oudsher een Portugese wijnboerderij, maar is nu verbouwd tot een guesthouse met twee sfeervolle appartementen; de Loja en de Adega. Bed and breakfast Quinta Antes o Vento is kleinschalig wat het erg persoonlijk maakt.

De Adega is gebouwd in de vroegere wijnopslag van de quinta. Dit ruime appartement is geschikt voor twee tot vijf personen.

Het heeft een eenvoudige keuken, badkamer met douche, twee slaapkamers waarvan één gescheiden is van de zitkamer door een goed gevulde boekenkast. De andere slaapkamer heeft een stapelbed waarvan de bedden ook naast elkaar kunnen staan. Er is een ruim woongedeelte, een goed uitgeruste keuken en de badkamer is uitgerust met douche, wastafel en toilet.

De Loja, een gezellig appartement, is geschikt voor twee tot vier personen en werd vroeger gebruikt om het hooi op te slaan. De dikke authentieke muren houden 's zomers de warmte buiten en in de winter de warmte binnen, waardoor het heel aangenaam vertoeven is.

Er zijn twee slaapkamers gebouwd in de Loja. In een van de slaapkamers staat een lit jumeaux (twee eenpersoonsbedden in een bak) en een ruime kleerkast. In de andere slaapkamer staat een stapelbed.In de zitkamer staat een eethoek en gemakkelijke stoelen om te relaxen en een bedbank. Er staat een bescheiden boekenkast met boeken, spelletjes en een uitgebreide informatiemap over de streek. De keuken is eenvoudig uitgerust. Het appartement komt uit op de sfeervolle veranda van 16 meter lang en 3 meter breed. Op de veranda staat een tuintafel en stoelen die door de gasten van de Loja gebruikt kunnen worden. De badkamer is ruim en mooi uitgevoerd en heeft een toilet, een douche en een wastafel.

In de tuin hebben we een buitenkeuken gebouwd, de 'Keukenhof' genaamd. Hier staat een grote barbecue, een stenen tafel en tuinstoelen. Daar kan uiteraard, in overleg, gebruik van gemaakt worden.

Dertig jaar geleden kwamen Cuno en Lucia van der Feltz - van Eysinga naar Portugal waar zij een landbouwbedrijf begonnen. Op 130 hectaren worden druiven, tarwe en olijven verbouwd. Er wordt gewerkt met de modernste druiven-en olijvenpluk machines.

Vanuit het appartement kunt u gaan wandelen of fietsen. De fietsen zijn aanwezig, ook kunt u paardrijden of genieten van het heerlijke zwembad met ligstoelen, uitkijkend over de velden.

Aangezien Lucia een gediplomeerde gids is kan zij u helpen met het plannen van uw dagen. In elk appartement ligt een dossier, in verschillende talen, met veel informatie.

In de voormalige arbeiderswoningen zijn appartementen gemaakt geschikt voor 2 of 4 personen met de mogelijkheid tot het plaatsen van extra bedden. Ze zijn voorzien van slaapkamers met elk een badkamer, woonkamer met kitchenette en een privé-terras omgeven door een mooie tuin.

Verwarming en keuken apparatuur is aanwezig. Linnengoed, dagelijkse schoonmaak en gratis internetontvangst is inclusief.

 

In een groen dal bij Colares in het beschermde gebied van het Parque Natural, ligt de “ Quinta do Corvo .”

Verspreid over het terrein van 1 ha, waar een eeuwenoude boerenhoeve stond, zijn verschillende huizen, gebouwd in traditionele portugese stijl. Behalve het hoofdhuis en de tuinmans/poortwoning is er de herbouwde hoeve met bijgebouwen.

Dit laatste is zo gebouwd, dat het naar believen in zijn geheel kan worden bewoond, en biedt dan slaapplaats aan een groep van max.32 personen. Het kan echter ook worden opgedeeld in 8 separate geriefelijke huisjes, apartementen cq studios, elk met een eigen badkamer en met een terras of patio.In dit laatste geval varieert de capaciteit per unit van 2-5 personen en allen hebben een eigen kitchenette. Ook bestaat de mogelijkheid 2 of 3 units desgewenst aan elkaar te schakelen.

De onder architektuur aangelegde romantische tuin van de Quinta is een attraktie op zich, de eigenaar is een fanatiek tuinier en verbonden aan de Mediteraenian Garden Society. Geinspireerd door vele tuinreizen en dankzij het groeizame klimaat is er een paradijselijke weelderige subtropische tuin ontstaan.

De tuin herbergt niet alleen allerlei dieren zoals schapen, kippen, eenden, honden, katten etc. , maar ook een verzameling moderne kunst, en gedurende de zomermaanden wordt er een expositie georganiseerd. De atlantische stranden bevinden zich op 3 km afstand en bovendien staat het verwarmde zoutwater zwembad van de “ Quinta “ de gasten ter beschikking.

De “Quinta” ligt aan een oude Romeinse weg, die nu alleen nog maar te voet de verbinding vormt tussen de dorpen Colares en Almoçageme, beiden op 10 minuten loopafstand. Vooral dit laatste dorp heeft alles voor de dagelijkse levensbehoeften,winkels cafes, verschillende typisch portugese restaurants, (het dichtsbijzijnde op 1, km.) etc.

Er zijn volop mogelijkheden om korte en lange wandelingen te maken in de Serra of langs de kust, met de Quinta als uitgangspunt. De hoofdweg, 500 meter van de ingang, verbindt ( met een regelmatige busdienst), enerzijds het romantische Sintra, de oude zomerresidentie van de portugese koningen met schitterende huizen , paleizen, en parken, met anderzijds Cascais, een moderne badplaats met de drukte en gezelligheid van dien.

Er zijn tal van bezienswaardigheden in de omtrek en ook Lissabon is per trein of via de snelweg makkelijk bereikbaar. Er is een afhaalservice beschikbaar vanaf het vliegveld voor wie dat wenst en er kan lokaal een auto worden gehuurd.